Sportoló város, egészségesebb veszprémiek!

A veszprémiek számára mindig fontosak voltak a sportok. Világhírű férfi kézilabdacsapatunk nem a semmiből jött létre. Hosszú évek egyesületi- és tömegsportja teremtette meg azt a bázist, amelyen a veszprémi kézilabda a világhírig emelkedett.

Veszprém választott tisztségviselőiként fontos feladatunk, hogy megőrizzük és fejlesszük az egyesületi- és szabadidős sportok bázisát településünkön.
Városunk nagyszerű adottságokkal rendelkezik a sportintézmények terén. Futballstadionunk és a korszerű, nagy befogadóképességű Veszprém Aréna a tömegeket vonzó sportesemények igazi otthonai.

A sportos Veszprém valódi alapja mégis a sportoló veszprémi polgárság! Az utóbbi években egyre népszerűbbé váló szabadidős- és tömegsportok támogatásáért igyekszünk minél többet tenni.
Sikerült tovább növelnünk a kerékpárutak hosszát városunkban, és annak közvetlen közelében. A kerékpárosok és kocogók igényeit figyelembe véve formáljuk Veszprém közlekedését, kerékpársávokat kialakítva, ahol az lehetséges.

Veszprém kitűnő példa rá, hogy a világszínvonalú professzionális sportteljesítmények hátterében nem csak kiváló sportegyesületek és sportszakemberek állnak, hanem a polgárok sportszeretete is.
Az egyesületi- és szabadidős sportoknak egyre nagyobb jelentőségük van a veszprémiek hétköznapjaiban. A rendszeres sport fontossága az egészség megőrzésében felbecsülhetetlen.
Veszprémiként tisztában vagyunk városunk kiváló adottságaival a sportok terén, legfontosabb feladatunk a sportos Veszprém támogatása, a szabadidős-, és egyesületi sportok feltételeinek kialakítása, javítása, a polgársággal együttműködve.

Aki a sportokat támogatja, az egészségesebb Veszprémet támogatja. Tisztában vannak ezzel azok a helyi és országos érdekeltségű cégek is, amelyek szponzorálják a veszprémi sportot.
Egyesületi és szabadidősport valamint az egészségmegőrzés így váltak közösségi üggyé Veszprémben, ahol a lakosság lélekszámához képest nagyon sokan hódolnak sportszenvedélyüknek.
A sport szemléletformáló ereje felbecsülhetetlen az iskolákban és más oktatási intézményekben is. Összhangban a nemzeti ifjúsági- és sportstratégiával, mindent elkövetünk annak érdekében, hogy a veszprémi iskolák a sport iskoláivá válhassanak. A sportos veszprémiek új nemzedékei iskoláinkban sajátíthatják el a mozgás örömét és szeretetét. Ez soha vissza nem térő lehetőség a pedagógusok számára egy egészségesebb nemzedék fölneveléséhez.

A sportok ügye azért is közel áll hozzám, mert egyike vagyok a sportoló veszprémieknek. Amikor csak lehetőségem nyílik rá, szabadidős sportként futballozok, hogy újra és újra megtapasztaljam a mozgás csodálatos erejét és a csapatjáték örömét a pályán.

A veszprémi csapatok elkötelezett szurkolójaként pedig csak tisztelettel és megbecsüléssel beszélhetek azokról a nagyszerű sportteljesítményekről, amelyeket a veszprémi csapatok, egyéni versenyzők, kiváló sportszakemberek irányításával, és a fantasztikus veszprémi közönség biztatására elértek!

(Veszprém Sportkoncepciójáról az alábbi linkre kattintva olvashat)