Kedves Látogató!

Szeretettel és tisztelettel köszöntöm honlapomon, amellyel a Veszprém iránt érdeklődőknek kívánok segítségére lenni.

A királynék városának szellemisége mindig meghatározó volt számomra. Gyermekkoromat és ifjúságom jelentős részét egy Veszprém megyei településen, Balatonkenesén töltöttem. Veszprém és a Balaton környéke, ez az évezredek óta lakott vidék mindig lenyűgözött természeti szépségével, történelmi emlékeivel, kultúrájával.

Nem véletlen tehát, hogy a rendszerváltást követő években a Balatonkenesei Önkormányzat képviselőjeként, majd a Kulturális Bizottság elnökeként településem és a térség fejlesztésének elkötelezett hívévé, a kultúra és a közélet ügyének szószólójává váltam.

A megyei önkormányzat közgyűlésében 2002 és 2006 között dolgoztam képviselőként valamint a Kulturális, Kisebbségi és Egyházügyi Bizottság elnökeként.
2006-tól 2010 őszéig kulturális alpolgármesterként álltam a város szolgálatában. Örömmel és büszkeséggel tölt el, hogy 2010 őszétől – mint a Fidesz és a KDNP színeiben megválasztott polgármester – városvezetőként is részese lehetek Veszprém fejlődésének, a veszprémiek szolgálatában.

Polgármesteri munkám jelentős részét annak szentelem, hogy megismerjem a városban élők véleményét és igényeit.
Közösségi ember lévén hivatásomnak tekintem az eltérő álláspontok közötti közvetítést, tágabb értelemben a kultúrák párbeszédét, amely meghatározó vonása globalizálódó világunknak.
A közös bölcsesség erejében hiszek, és a párbeszéd fontosságában!

Veszprémben a hagyományok és a kultúra megannyi árnyalata alkotja azt a lenyűgöző mozaikot, amely az ezer esztendős város izgalmas képét tárja elénk.
A művészetek és sport kedvelőjeként nagy örömmel veszek részt a helyi kulturális-, művészeti- és sportrendezvényeken, amelyekre lehetőség szerint családom tagjai is velem tartanak.

Veszprém igazi családi város, ahol a legfiatalabbaktól az aktív korúakon át az idősekig mindenki ugyanannak a nagy családnak a tagja.
Veszprém elég nagy ahhoz, hogy mindannyian elférjünk benne! Ez a patinás, történelmi település mégis megőrzött valamit a régi kisvárosok varázsából, ahol a polgárok személyes ismerősei egymásnak.

A királynék városának varázsa ma is személyességében rejlik. Mi, veszprémiek közeli, személyes kapcsolatban vagyunk egymással, és vendégeinkre is ismerősként, barátként, távoli rokonként tekintünk.
Polgármesterként naponta tapasztalom a veszprémiek érdeklődését, segítőkészségét, amelynek mélyén Szent István király és Boldog Gizella királyné városának szeretete rejlik.

Veszprém a közös szenvedélyünk, Veszprém ügyének szószólóiként mindannyian azért dolgozunk, hogy méltónak bizonyulhassunk elődeink örökségéhez, és megfeleljünk a jövő kihívásainak.

Öröklött értékeinket megőrizzük, városunkat új értékekkel gyarapítjuk azért, hogy a jövőben is jó legyen Veszprémben élni, jó legyen veszprémiként a magyarság és az egyetemes kultúra közösségéhez tartozni.

 

Porga Gyula
polgármester