Veszprém – a kultúra megújuló városa

Veszprém sokunk számára kedves város. Egyre többen vagyunk azonban, akiknek Veszprém a legkedvesebb városa.
Évről évre egyre többen térnek vissza hozzánk, hogy részt vegyenek a királynék városának egy-egy kulturális rendezvényén, fesztiválján vagy koncertjén, hogy megtekintsenek egy színi előadást, tárlatot.
Veszprém vonzóvá vált az emberek számára!

Ezer esztendős városunk vonzerejének titka az itt élő emberek vendégszeretetében és egyedülálló kulturális örökségünkben rejlik.
Veszprém európai hírű épített örökségéhez olyan szellemiség társul, amely évszázadok kultúrájának méltó őrzőjévé avatja a veszprémieket.

A várnegyed biztonságot nyújtó falai között múltunk, nemzeti örökségünk becses darabjait őrizzük. Ezer esztendős magyar államiságunk és a magyar kereszténység ezer esztendejének emlékei elevenednek meg itt.
A veszprémi vár ténylegesen és szimbolikus értelemben is a magyar kultúra egyik fellegvára, amely Európa-szerte ismertté és vonzóvá teszi a királynék városát.

Történelmi hagyományaink megőrzése, kulturális örökségünk ápolása egyedülálló kihívást és egyben hivatást jelent a veszprémi polgárok számára.
A veszprémiek büszkén vallják magukat a királynék városa polgárának, és ebben a büszkeségben településünk önkormányzatának tisztségviselői is osztoznak.

Büszkeségünk, a történelmi Veszprém, mindannyiunk közös öröksége, amelyet azonban csak együtt, egymással összefogva őrizhetünk meg a jövő nemzedékei számára.
Veszprém jelene – városunk gazdag múltjához hasonlóan – elválaszthatatlan a kultúra és a művészetek ápolásától és művelésétől.

Veszprém a kultúra és a művészetek városa, és az kíván maradni a jövőben is!
A veszprémiek azt szeretnék, ha Veszprém egyre többünk legkedvesebb városává válna!
A kultúra és a közművelődés olyan intézményhálózata áll rendelkezésünkre, amely méltó Veszprém történelmi örökségéhez. Több színtársulat, művelődési intézmények, múzeum, könyvtárak, kulturális és művészeti alkotócsoportok, kiállítótermek, hangversenyterem, fesztiválok és más rendezvények teszik Veszprémet a kultúra városává, a hétköznapokon is.

Kultúránknak nem csak megőrzői, de alkotói, létrehozói is vagyunk!
A kultúra intézményei a veszprémiekért vannak, és mindazokért, akik a városba látogatnak!

Közművelődési szakemberként, majd kulturális ügyekért felelős alpolgármesterként és polgármesterként munkatársaimmal nagyon sokat dolgozunk azért, hogy Veszprém jelene méltó lehessen a múltjához!
A nehéz időkben is arra törekedtünk, hogy jusson elegendő pénz, erőforrás városunk kulturális- és művelődési intézményei számára. A nemrég átadott Hangvilla egész Veszprém büszkesége!

Meggyőződésem, hogy minden egyes kultúrába fektetett forint a sokszorosát hozza vissza idővel Veszprémnek, úgy hírnévben mint anyagiakban.
Aki a kultúrát támogatja, Veszprém jövőjét támogatja!
Aki él a veszprémi kultúra és művelődés egyedülálló lehetőségeivel, nemzeti kulturális örökségünk gazdagságából részesül!

Fesztiváljaink, hangversenyeink, színi előadásaink, kiállításaink és tárlataink, irodalmi rendezvényeink és más kulturális eseményeink mind azt a célt szolgálják, hogy legyen jó veszpréminek lenni és legyen jó Veszprémbe jönni!

Legyen Veszprém egyre többünk legkedvesebb városa!

(Veszprém Kulturális koncepcióját az alábbi linkre kattintva olvashatja)