Újjáépült a Ringató Óvoda

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Email this to someone

A közel 500 millió forintos beruházásnak köszönhetően új udvart, 10 csoportszobát, és egy 300 adagos főzőkonyhát is kialakítottak.

Az átalakításra azért volt szükséges, mert az óvoda 1972-ben NDK-ból importált könnyűszerkezetes technológiával épült, és ez az idő múlásával mind tartószerkezeti, mind épületgépészeti szempontból leromlott állapotúvá vált.


Nézze meg képeken a megújult Ringató Körzeti Óvodát!


A tavaly decemberi alapkőletételnél hitet tettek amellett, hogy a lakótelep szívében egy olyan óvodát építenek fel, amely nem csak az óvodavezetőknek és a gyermekeknek, hanem a szülőknek is örömet okoz majd- mondta Porga Gyula Veszprém polgármestere az óvoda hivatalos átadóján hétfő délután. Reméli, hogy a Ringató mintájára minél több veszprémi óvodát tudnak felújítani a közeljövőben.

 

Porga Gyula
Porga Gyula

Ferenczy Gábor, a Pro Veszprém Kft. ügyvezetője a 490 millió forintos újjáépítésről elmondta, hogy az épület gazdaságosan üzemeltethető, és az energiatakarékossági szempontok kiemelt figyelmet kaptak a tervezésnél. A beruházás során 10 csoportszobát, 300 adagos főzőkonyhát, és összesen 64 helyiséget alakítottak ki. A csoportszobák déli tájolásúak, és rendelkeznek terasszal valamint kertkapcsolattal.

A projekt során megvalósult az udvar új koncepció szerinti teljes kertépítészeti újjáépítése is: mintegy 31 db fát, 1495 db cserjét és 895 db évelőt ültettek el, és új játszóelemeket helyeztek ki. Az átépített udvar alapterülete bruttó 5691 m2 lett.

dsc_8059-v-kk_1
Ferenczy Gábor

Az óvoda átépítését nagy izgalommal várták a gyermekekkel – árulta el Major Ildikó, a Ringató Óvoda vezetője. „Nagy ajándék ez nekünk, hiszen igényes és modern körülmények között végezhetjük a munkánkat. Külön érték számunkra a megújult konyha, hiszen ez már egy magasabb minőséget képvisel” – mondta.

Major Ildikó
Major Ildikó

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

dsc_8015-v-kk_1