Újabb források érkeznek Veszprémbe

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Email this to someone
Egy kormányhatározat alapján idén nyolcszáz millió forint állami támogatásban részesül Veszprém. Erről Porga Gyula polgármester és Némedi Lajos alpolgármester beszélt pénteken délelőtt a városházán.

Porga Gyula polgármester pénteken délelőtt elmondta, hogy az év utolsó kormányülésén született döntés alapján több tucat helyi önkormányzat részesül jelentős támogatásban idén. Ide tartozik városunk is, amely nyolcszáz millió forintot kap feladatai biztonságos finanszírozásának támogatása érdekében.  A polgármester szerint a magyar kormány az elmúlt években bizonyított a helyi önkormányzatokkal való együttműködés területén. Az önkormányzati szektor számára nagyon fontos, hogy a kormány nem csak megérti, hanem segíti is a működésüket.

dsc_5313-v-kk

A korábban két ütemben megtörtént adósság konszolidációnak köszönhetően hét milliárd forint tehertől szabadult meg a város, emellett a Veszprém Aréna évi hatszáz millió forintos törlesztőrészleteinek fizetését is magára vállalta az állam. Ezek a lépések nagyban segítették a város döntési szabadságának kibővítését. A támogatásnak köszönhetően ez évben nyolcszáz millió forinttal több jut a városban élők komfortérzetének javítására, hiszen ezt a pénzösszeget fejlesztésekre szeretné fordítani a város.

dsc_5326-v-kk

Némedi Lajos alpolgármester úgy gondolja, hogy nagyon jelentős anyagi forrásról van szó, ami különösen jó időben érkezett a városhoz. A támogatás egészét a múlt évben lezajlott utcafórumokon felmerült lakossági igények megvalósítására kívánja fordítani az önkormányzat. Az alpolgármester hozzátette, hogy vannak olyan utak és közterületek, amelyek fejlesztéséhez már konkrét tervekkel rendelkezik az önkormányzat.

Forrás: Vehir.hu