Új találkozási pontok jöttek létre

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Email this to someone

u1Közel 50 ezer négyzetméteren újultak meg közterületek a Szociális városrehabilitáció Veszprémben projekt részeként a Jutasi úti lakótelepen.

 

 

 

 

A keddi hivatalos átadó ünnepségen a Kálvin János parkban Porga Gyula polgármester emlékeztetett, hogy az érintett lakótelepen 18 ezren élnek, a projekt részeként közel 50 ezer négyzetméter közterület újult meg 200 millió forintból. A rehabilitációhoz – a korábban átadott energetikai beruházást követően – még két épület felújítása tartozik, a Ringató óvoda helyén egy teljesen új létesítmény jön létre azonos céllal, illetve a Városi Művelődési Központ teljes megújítása is rövidesen elkezdődik. u2 – A közelben lakom, így láttam, amint elkészültek a közterületek, úgy vették birtokba azokat az itt élők – fogalmazott a polgármester, hozzátéve: a parkban lévő gördeszkapályán még dolgoztak a kivitelezők, de a fiatalok már a kerítés mellett várták, mikor vehetik birtokba a kész létesítményt. Sikerült a megöregedett közterületeket komplex módon megújítani, újabb tereket adva a találkozási pontoknak, ahol kortól függetlenül mindenki jól érezheti magát.

Porga Gyula méltatja a beruházást
Porga Gyula méltatja a beruházást

A rehabilitáció eredményeként a park mindenki örömére és boldogságára szolgál a jövőben – fogalmazott Stigelmaier Józsefné, a városrész önkormányzati képviselője. Hozzátette: bízik benne, hogy közös találkozási pontként tekintenek a megújult területekre a lakók.

Szücs István, a Vemévszer Kft. ügyvezető igazgatója ismertette, egy kivitelező cégnek minden átadás örömünnep, de különösen az, ha az átadott területet sokan használják a későbbiekben. Sétányok, utak, játszóterek jöttek létre, 10 ezer négyzetméter megújult térburkolattal, továbbá 20 ezer négyzetméter felújított zöldterülettel.

A plébános tesztelte a térkövek minőségét. Elégedett volt
A plébános tesztelte a térkövek minőségét. Elégedett volt

Lendvai Zoltán plébános örömét fejezte ki, hogy egy gördeszka pálya kialakítása is része volt a projektnek, hiszen maga is használja ezt a sporteszközt.

A gördeszkások képviseletében Jassek Balázs, a Veszprémi Gördeszkások Egyesületének tagja mondta el gondolatait, véleménye szerint sokan lerakták a sporteszközt, miután a Szikvíz-park megszűnt, de bízik benne, hogy hamarosan ismét népes tábort tudhat maga mögött ez a sportág.

u5

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata a KDOP-3.1.1/D2-13-k2-2013-0002 azonosító számú pályázat keretében, 1,2 milliárd forint támogatást nyert el, a támogatás intenzitása 99,3 százalék. A Kálvin János park mellett a fejlesztés érintette a Halle u. 7. – Munkácsy u. 1. – SÉF iskola közötti területet, Jutas ABC – Haszkovó u. 18. épület közötti részt, a KRESZ-parkot, valamint a Városi Művelődési Központ előtti teret a nagy parkolóig.

Forrás: Vehir.hu