Új színben a Vár Áruház

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Email this to someone

Megújult a Vár Áruház a belváros funkcióbővítő rehabilitációja keretében.

Porga Gyula polgármester csütörtökön az épület rekonstrukciójának befejezése alkalmából tartott sajtótájékoztatón elmondta: pontosan három évvel ezelőtt abban a reményben kezdődött el a belváros funkcióbővítő rehabilitációja, hogy a munkálatok befejztével a veszprémiek egy vonzóbb területet vehessenek birtokba, és az itt működő vállalkozások megerősödjenek. Az elmúlt három évben a folyamat számos eleme elkészült már, és tavaly augusztusban újabb jelentős támogatáshoz jutott Veszprém.

dsc_3878-v-kk
Porga Gyula

Porga Gyula szerint fontos, hogy a város párbeszédet alakítson ki a helyi vállalkozókkal. Erre jó példa a most megújult Vár Áruház, hiszen az önkormányzat szándéka és a tulajdonos terveinek gyors egymásra találásának köszönhetően jöhetett létre ez a projekt. A polgármester szerint a megújult épület méltó folytatása a belvárosi rehabilitációnak.

_img_3952

Ferenczy Gábor, a Pro Veszprém Kft. ügyvezetője szerint fontos mérföldkőhöz érkezett a belvárosi rehabilitáció. Az épülettel kapcsolatos tervezési munkálatoknak a szakemberek figyelembe vették a belvárosi rehabilitáció során korábban megújult épületek külső megjelenését, hiszen fontos, hogy a belváros egy egységes arculatot mutasson az itt élők és az idelátogatók számára. A tavaly novemberben kezdődött fejlesztés során az épület külső homlokzata teljes körűen megújult, és a teljes homlokzatfelület kiegészítő hőszigetelést kapott. A déli homlokzat festett, hőszigetelő üvegburkolattal készült, melynek bizonyos elemeit háttér-világítással is ellátták. Közel háromezer négyzetméteren kapott új hő- és vízszigetelést a tető. A főhomlokzatnál előtető is létesült.

Ferenczy Gábor
Ferenczy Gábor

Ferenczy Gábor hozzátette: a kivitelezés során fontos volt, hogy az épületben működő vállalkozásoknak a folyamatos működése biztosított legyen. A beruházás összértéke 213 millió forint, melyhez negyven százalékos Európai Uniós támogatást kapott a beruházó SÉD-Coop 2000 Zrt.

Kukoda Nándor
Kukoda Nándor

Kukoda Nándor, a beruházó SÉD-Coop 2000 Zrt. elnök-vezérigazgatója hozzátette, hogy példaértékű az az együttműködés, ami a beruházás során a város, a kivitelező és munkálatokban résztvevő szervezetek között létrejött. A felújításra vonatkozó tervek elkészítésénél fontos volt, hogy az üzembehelyezést követően az épület olyan energetikai javulást produkáljon, ami a számokban is megjelenik. Kukoda Nándor szerint az elkészült Vár Áruház óriási lépés a város egységes arculatának kialakításában.

 

Forrás: Vehir.hu