Mutassuk meg, ha örülünk

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Email this to someone

Babazászlóval jelzi több veszprémi intézmény, ha gyermek születik a környezetükben.

A kezdeményezés Oberfrank Pál ötlete volt, aki néhány évvel ezelőtt egy a gyászt szimbolizáló fekete zászló láttán gondolkodott el azon, hogy miközben a fájdalmunkat ilyen módon tudatjuk a nagyvilággal, az örömünket, egy élet kezdetét nem osztjuk meg másokkal.

Az ötletből tett lett, a Petőfi Színházban mára bevett szokássá vált, hogy az új jövevények tiszteletére felvonják a babazászlót. A kezdeményezést többen is alkalmaznák a jövőben, akik hétfő délelőtt a kórházban vehették át a zászlókat. Első körben az önkormányzat, a kórház, a húszemeletes társasház, a Veszprém TV és a Kinizsi Bank csatlakozott.

babazászló1
Porga Gyula és Oberfrank Pál

Porga Gyula polgármester büszkén jelentette ki, hogy Veszprém azon kevés megyei jogú város közé tartozik, ahol nem csökkent a népesség az elmúlt években. Két éve családbarát önkormányzat címet kapott a város, az elismerést nem volt elég kiérdemelni, ahhoz méltónak is kell maradni – jelentette ki.

babazászló2

A sajtótájékoztatón megjelent Joulupukki, a finn Mikulás is, aki a család és a gyermekek fontossága mellett szólalt fel, és üdvözölte a kezdeményezést, ami éppen erre világít rá.

Babazászló itt rendelhető: babazaszlo@gmail.hu

Forrás: Vehír