A látogatók előtt is megnyílt a Hősök Kapuja

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Email this to someone

A Hősök kapuja ünnepélyes megnyitója alkalmából Limbacher Gábor, a Laczkó Dezső Múzeum igazgatója úgy fogalmazott, egy kapu ugyan elválaszt térben, de egyben össze is köt. – Ez egy idővonal, amelyen átlépve rányitja szemünket a hősökre – fogalmazott.

Limbacher Gábor
Limbacher Gábor

Porga Gyula polgármester a kiállítás megnyitásaként azt mondta, a Hősök kapuja egyfajta eszenciája a városban zajló fejlesztéseknek. Kiemelte, a korábbi kettős funkció – hősök előtti emlékmű és a vár kapuja – újabbal bővült, az ősök által lerakott köveket tovább építettük, sikerült belakni a történelmi falakat és mostantól turisztikai látogatóközpontként is funkcionál a hely. – Dicsekedjünk vele, mutassuk meg vendégeinknek a város 1000 éves múltját, hőseit – zárta gondolatát.

Porga Gyula
Porga Gyula

Ahogy arról korábban beszámoltunk, uniós forrásból újult meg a várkapu. A több mint 200 millió forintos beruházás célja volt a létesítmény eredeti rendeltetésének visszaállítása, amely egy lényegesen jobb technológiai infrastruktúra betelepítésével valósult meg. Az LCD képernyők felületeinek a segítségével a kor technikai vívmányainak megfelelően, célzottan és gyorsan, „látogatóbarát” módon juttathatnak információhoz az ide érkezők.

hosok-kapuja-03

Az ünnepségen közreműködött a Légierő Zenekara és Mártony Zsuzsanna.

Forrás: Vehír