Kerékpárosbarát Település 2015 címmel díjazták Veszprémet

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Email this to someone

A kerékpáros közlekedésért tett intézkedései és fejlesztései elismeréséül „Kerékpárosbarát Település 2015” díjjal jutalmazták Veszprémet, az elismerést Brányi Mária alpolgármester vehette át pénteken Vácon.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a Kerékpáros Magyarország Szövetséggel együttműködve azokat a településeket kívánja ezzel a címmel díjazni, amelyek intézkedéseikkel hozzájárulnak a környezetbarát, fenntartható, mindenki számára elérhető egészséges közlekedési eszköz és életmód népszerűsítéséhez.

dsc_1221-v-v-kk

A Kerékpárosbarát pályázatok 2015. évi kampányának zárásaként kétnapos rendezvényt tartottak, amelynek idén Vác városa adott otthont május 21-22 között. A záróesemény első napján szakmai konferenciát, a második napon a díjátadó ünnepséget rendeztek. Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára kijelentette: arra szeretnék ösztönözni a településeket és a munkahelyeket, hogy a megfelelő infrastruktúra kialakításával, szemléletformálással tegyék lehetővé, biztonságossá és vonzóvá a környezetbarát kerékpáros közlekedést.

Veszprém közlekedési koncepciójában kiemelt figyelmet szentel a kerékpáros közlekedés népszerűsítésére és arra törekszik, hogy ehhez a szükséges infrastrukturális adottságokat megteremtse. Az elmúlt időszakban jelentős fejlesztéseket hajtott végre a város a közlekedés ezen formájának népszerűsítéséhez kapcsolódóan. A beruházások egyrészről biztosítják a Veszprémen belüli biztonságos kerékpáros közlekedéshez szükséges infrastruktúrát, másrészről szerepet vállalnak az aktív szabadidősportok népszerűsítésében.

Kerékpárosbarát Település címmel idén ötvenöt önkormányzatot jutalmaztak.

 

Forrás: Vehir.hu