A hétköznapi problémákra keresnek válaszokat

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Email this to someone

Útnak indult a veszprémi önkormányzat utcafórum sorozata, már az első alkalommal is rengeteg kérdést szegeztek a polgármesternek. 10 utcánként várja majd a lakosokat.

Azokra a véleményekre, ötletekre, javaslatokra vagyok kíváncsi egy-egy utcafórum alkalmával, amik a lakók közvetlen környeztet érintik. Klasszikus lakótelepi problémák merültek fel itt a Munkácsy úton és kaptunk kritikát is – összegezte az első találkozó tapasztalatát Porga Gyula a hétfői fórumot követően.

hétköznapi2

A meghirdetett időpontban még kevés ember volt a helyszínen, de később egyre többen csatlakoztak az épp folyó párbeszédhez. Sorra érkeztek az észrevételek a polgármester felé, valamint a körzet önkormányzati képviselője, Stigelmaier Józsefné is azon volt, hogy a lakók valamennyi problémafelvetése eljusson a megfelelő helyre. Mint Porga Gyula kiemelte, fontos, hogy ezeken az utcafórumokon a helyi képviselő is jelen legyen, hiszen jobban ismeri az ott élők igényeit, a megoldási lehetőségeket.

hétköznapi3

Az elhangzó észrevételeket már másnap megvizsgálják és amit lehet, azt rövid úton orvosolnak, de a több energiát és esetleg pénzt igénylő problémákról sem feledkeznek el a jövőben. A Munkácsy úton tartott fórumon főként járdaszakaszok és padok rendbetételére érkezett kérés, valamint a helyi járatos buszmenetrenddel kapcsolatban mondták el véleményüket, vagy épp egy szelektív hulladékgyűjtő sziget elhelyezésével voltak gondok. – A hétköznapi élet apró bosszúságait osztották meg velünk a lakók, amit igyekszünk orvosolni – húzta alá Porga Gyula.

A következő hetekben összesen 56 utcafórumot tart a polgármester (Veszprémben 520 utca található) a helyi önkormányzati képviselővel közösen. Ezek időpontját folyamatosan megtalálhatják majd a vehir.hu oldalon.

Forrás: Vehir