CSÁO pokoli torony

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Email this to someone

Eddig külső segítőként volt jelen a Házgyári út 1-es számú ház életében az önkormányzat, most egy saját intézményi infrastruktúrája költözik az épületbe növelve a ház presztízsét – fogalmazott Porga Gyula a projekt bemutatása kapcsán tartott lakossági fórumon.

Porga Gyula
Porga Gyula

A Családok Átmeneti Otthona (CSÁO) jelenleg méltatlan helyen van a Pápai úton közös épületben az Alkohol és Drogambulanciával, itt végre minden ellátás biztosított lesz, nyugodt körülményeket tudnak kialakítani a családoknak – emelte ki Veszprém polgármestere.

Brányi Mária hallgatja egy lakó kérdését
Brányi Mária hallgatja egy lakó kérdését

Korábban Jutaspusztára tervezték a CSÁO kiköltöztetését, azonban erős lakossági ellenállásba ütközött az önkormányzat. Brányi Mária alpolgármester kérdésre válaszolva úgy fogalmazott, a helyiek a szociális intézmény hallatán ellenezték az ügyet, hiányzott belőlük az empátia. Jelenleg hat család veszi igénybe a szolgáltatást, többnyire bölcsődés és óvodás korú gyermekekkel, szigorú házirend betartása mellett.

Az első emeletet teljesen átalakítják
Az első emeletet teljesen átalakítják

Elhangzott, A gyermekvédelmi szolgáltatások fejlesztése című uniós pályázat összköltsége mintegy 113 millió forint. A projekt tervezett fizikai befejezése 2015. január 15. Céljai között szerepel a jelenlegi kedvezőtlen lakókörnyezet megváltoztatása, a CSÁO-ban élők integrációjának elősegítése, valamint a társadalmi kohézió erősítése.

csao-pokoli-torony-03

A beruházáshoz kapcsolódva a Házgyári út 1. első emeletét teljesen átalakítják, összesen hét lakóegység jön létre, külön fürdőszobával, közös konyha-étkező és mosókonyhával, gyermekfoglalkoztatóval, összesen 30 férőhellyel. Egy fontos társadalmi előrelépés eleme valósulhat meg az épületben, folytatva a néhány éve megkezdett utat – vélekedett Brányi Mária. Hozzátette, a közelben játszótér is létesül a közeljövőben. Az alpolgármester szerint ezzel a beruházással elérhetik, hogy a Házgyári út 1-et érő negatív jelző végre a múlté legyen és ne hívják pokoli toronynak.

Forrás: Vehír