Tevékeny élet, boldog nyugdíjaskor!

Idős honfitársaink. Ők Magyarország igazi aranytartaléka, a jó és a kevésbé jó időkben egyaránt.

Mindaz, amit ma Veszprémnek hívunk, legnagyobb részben idős polgártársaink áldozatos munkájának eredménye.
Az idős veszprémiek megőrizték számunkra elődeink örökségét, és tovább gyarapítva adták át az új nemzedéknek.
Veszprém legnagyobb tartalékait azonban nem épített örökségünkben és az elődeinktől örökölt javakban kell keresnünk! Igazi tartalékunk idős, nyugdíjas korú polgártársaink tudásában, tapasztalatában és emberségében rejlik.

A felbecsülhetetlen értékű tudásban, amelyet hosszú évtizedeken át halmoztak fel a veszprémiek, és amely ma a fiatal Veszprém rendelkezésére áll!
A hozzáférés e tudáshoz, tapasztalathoz és emberi értékekhez a nemzedékek közötti jó kapcsolatokon múlik.
A veszprémiek szívükön viselik idős polgártársaink sorsát!
A legfiatalabb ősi város, Veszprém lakóinak nem elhanyagolható része idős korú. Városunk döntéshozó fórumain az ő szempontjaiknak, érdekeiknek is meg kell jelenniük ahhoz, hogy Veszprém mindannyiunk legkedvesebb városa lehessen.
Jólétünk idős polgártársaink jólétén is múlik. Ahogy róluk gondoskodunk, úgy gondoskodnak majd a jövőben rólunk, ma még aktív korúakról a gyermekeink, akiknek gondjaira bízzuk idővel városunkat.

Egy település jóléte az idősek jólétén mérhető leginkább. Ők azok, akik a legtöbb figyelemre és gondoskodásra szorulnak, gyermekeink mellett. Az ő jólétük kihat városunk egészének boldogulására.

Mi, veszprémiek azt szeretnénk, ha a nyugdíjas korúak tevékenyen részt vennének a város életében!
A nyugdíjas kor ne legyen a tétlenség időszaka egyetlen veszprémi életében sem!

A kulturális-, szociális- és egészségügyi intézményekkel, nyugdíjas szervezetekkel, klubokkal karöltve azon dolgozunk, hogy az idősek minél inkább részt vegyenek a város életében, mindennapjaiban.
Azok a nyugdíjasok, akik speciális ellátást igényelnek, nem maradhatnak magukra gondjaikkal!

Gondoskodó önkormányzatként elsőként azokon az időseken igyekszünk segíteni, akik leginkább rászorulnak a közösség gondoskodására.

Háttérintézményeink fejlesztésével, racionalizálásával, különböző támogatási formák bevezetésével járul hozzá Veszprém az idősek könnyebb, biztonságosabb mozgásához, közlekedéséhez, kedvezményes étkezéséhez és ellátásához.

Veszprém olyan, mint egy nagy család! Idős polgártársaink pedig a legbecsesebb családtagok, akiknek nem lehetünk elég hálásak azért, hogy gondoskodtak rólunk gyermekségünkben, hogy fölépítették Veszprémet abban a formájában, ahogy ma ismerjük.

A hála azonban kevés a boldogsághoz! Az idős veszprémiekkel folytatott beszélgetések engem is meggyőztek arról, hogy a nyugdíjas ember hasznos, tevékeny életre vágyik leginkább, olyan életre, amelynek nyomán Veszprém egésze épül, szépül és gyarapodik a javakban.

(Veszprém Idősügyi koncepcióját az alábbi linkre kattintva olvashatja.)