Utcazenészekkel, mutatványosokkal avatták a belvárost

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Email this to someone

kossuth_utca_01A szombati program szervezőinek az volt a célja, hogy rendezvényekkel, élettel töltsék meg a Kossuth utcát, ami nagyon jól sikerült, hiszen a felújított városközpontban kialakított tereken utcazenészek, mutatványosok színházi műsorokkal várták az érdeklődőket, akikben nem volt hiány.

 

 

kossuth_utca_02

A légierő fúvószenekarának műsora előtt Porga Gyula polgármester szimbolikusan átadta a felújított Kossuth utcát; úgy fogalmazott, hogy egy rendhagyó építkezés végére értek, amit nem szalagátvágással ünnepelnek, hanem egy rendhagyó programmal.

 

 

kossuth_utca_03

– Rendhagyó volt az építkezés, mert a város kellős közepén volt – fogalmazott. Sok veszprémi aggódott, hívták fel az illetékesek figyelmét, min kellene javítani, és természetesen sokan várták, mikor vehetik újra birtokba ezt a gyönyörű szép utcát – mondta. Hozzátette, hogy ez egy olyan beruházás, amire méltán lehetnek büszkék.

 

Dr. Navracsics Tibor és Porga Gyula 

dr_navracsics_tibor_es_porga_gyulaDr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes arról beszélt, hogy különösen a Kossuth utca déli részének kialakítását sokan hibaként élték meg, de a mostani rehabilitáció sokat segít, hogy elfelejtsék a hibát és együtt élvezzék a megújult városközpontot.

 

 

 

kossuth_utca_04A megszokottól eltérően a sétálóutcai kereskedők is tovább tartottak nyitva, szórakoztatásról korábbi Utcazene-fesztivál győztesek és a Mary PopKids zenekar gondoskodott, a beszédek után a MH Légierő Zenekar és a Rubber Puppet közösen adta elő a Kossuth utcán című dalt.Ha végig sétálsz a Kossuth utcán 

Jó volt szombaton délután veszpréminek lenni: százak és százak fordultak meg a felújított Kossuth utca birtokbavételének változatos programjain, és százak énekelték Veszprém régi-új „himnuszát”, a Kossuth utcát. Rég látott ismerősök, barátok hosszú idő után itt futottak össze újra, személyesen is erősítették a polgármester köszöntő gondolatait: volt kivel, miért és hol találkozni. Élmény volt átsétálni az aluljáró enyhén lejtős, a korábbira nyomokban sem emlékeztető, bokros, sziklás, hangulatos útvonalán, rácsodálkozni a rózsakertre, a modern szökőkútra, a gyerekekkel teli játszótérre, a gömbölyű kövekkel teli pihenő parkra. Kívánom, hogy ez az élmény sokáig elkísérjen bennünket. (Barták Péter jegyzete) 

Forrás: Napló-Online.hu