Új főbejárat, látványos fejlesztések

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Email this to someone

Az új főbejárat

veszpremi_allatkert_01

A nyolcas főútról is megközelíthető új főbejáratnál találkoztunk Szabó Petrával, a Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark projektmenedzserével, aki körbevezetett minket az állatkert megújult, Gulya-dombi részén. A 149 milliós projektet saját forrásból valósították meg. Nagyméretű parkoló, impozáns, modern ugyanakkor letisztult bejárat fogadja az ide érkezőket, a kasszánál szükség esetén négy fő tudja kiszolgálni a belépőjegyért sorban állókat.

veszpremi_allatkert_02

A bejáratnál először egy kalandparkba futottunk bele, amit a 150 centiméternél alacsonyabb gyerekek vehetnek igénybe. A vadaspark felé vezető ösvényen hosszú percekig kell sétálnunk, mire először állattal találkozhatunk. Ez elsősorban a Zoo előrelátásának köszönhető: a hosszú távú tervek között szerepel többek közt egy madárház és egy elefántház is – a most létrehozott útvonalakat úgy jelölték ki, hogy a következő évekre megálmodott fejlesztések is könnyen elérhetők legyenek. Az útépítés során egy gyalogos aluljárót is létrehoztak, összekötve az állatkert régi, Fejes-völgyi részét az elmúlt években benépesült Gulya-dombbal, így már nem kell többször felmutatni a belépőjegyeket az egyes területek között.

veszpremi_allatkert_03

Megújult a szavanna-kifutó is: a másfél hektáros területen orrszarvúk, zebrák és zsiráfok élnek, hamarosan pedig a struccok is ideköltözhetnek. Az eddig csak egy oldalról látható kifutó most már teljesen körbejárható, és kialakítottak egy kilátót is, ahonnan a zsiráfok fejmagasságából lehet szemlélni az afrikai állatok életét.

 
 
 

 

Forrás: Vehir.hu