Fitneszparkot kapott a város

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Email this to someone

Átadták a “Megszépül a városom” projekt keretében létrehozott szabadtéri edzőparkot az Erzsébet ligetben csütörtök délelőtt.

“Büszkék vagyunk arra, hogy Veszprémben megújulnak a közterületek, és ez a közösség összefogásának köszönhető” – fogalmazott Némedi Lajos alpolgármester a csütörtöki átadón. Ez kétségkívül igaz is, a “Megszépül a városom” projektben ugyanis online szavazással dőlt el, hogy a kezdeményezők melyik fővárosi kerületet vagy vidéki várost támogatják, Veszprém pedig nagy fölénnyel nyerte a voksolást.     

dsc_5391-v-kk

A kezdeményezés mögött hét építőipari vállalkozás – a Mapei, a Hörmann, a Ravak, a Fujitsu-Fisher Klíma, a Creaton, az ELKO EP Hungary és a Roll-lux – áll, akik számára fontos szempont a társadalmi felelősségvállalás. A kezdeményezéssel egy magyarországi város megszépüléséhez, és a közösségi élet erősítéséhez kívántak hozzájárulni. Ahogy Kiss Olivér (ELKO EP Hungary) fogalmazott, a kettő szorosan összefügg egymással, hiszen a szebb közterületeken az emberek is szívesebben töltik a szabadidejüket. A projekt egyik tanulsága volt az is, hogy a jó cél érdekében az emberek képesek összefogni, hiszen több tízezren szavaztak településükre az erre szolgáló online felületen, és az önkormányzatok is beszálltak a kampányba. A kezdeményezés sikerén felbuzdulva ma elindult a második támogatási forduló, amelyben már lehet szavazni a városokra.

dsc_5396-v-kk

Szabácsik Gergely projektmenedzser kifejtette: a hét cég összefogásának a “Megszépül a városom” csak az egyik eleme, létrehoztak például egy olyanutalványrendszert is, amelyet kihasználva az építkezők, lakásfelújítók komoly kedvezményekre tehetnek szert.

A Bakonyi Ház mögött található fitneszpark eszközei kifejezetten kültéri használatra tervezett, hosszú távon használható sportszerek.

dsc_5402-v-kk

Forrás: Vehir.hu