Esély a továbblépésre

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Email this to someone

A projektnyitóval egybekötött sajtótájékoztatón Porga Gyula polgármester elmondta, a Házgyári út 1. szám alatti épület a rendszerváltás óta folyamatosan züllött le. Azonban az utóbbi években a Máltai Szeretetszolgálatnak hála, jelentős javulás állt be a pokoli torony állapotában. A politikus közölte, fontos hogy ezek a folyamatok ne forduljanak vissza és ezért van szükség arra, hogy képzésekkel és tanácsadással teljesen visszavezessük az ott lakókat a társadalomba.

porga_gyula_veszprem_polgarmestere_33Szalóky Réka, a projekt menedzsere elmondta: a 28 hónapig tartó folyamat tartalmazza a közösség építését, egészségügyi szűréseket és vizsgálatokat, az aktív korosztályba tartozók képzését és elhelyezkedésének segítését, valamint a gyermekek képességeinek fejlesztését. 2013-ban és 2014-ben infrastrukturális beruházások is történnek majd.

Ki szeretnének építeni egy szociális irodát, egy közösségi szobát, egy fejlesztő lakást és egy játszóteret gyermekeknek, valamint felújítanának még 5 lakást is.

Lőrincz Norbert a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársa közölte, a pokoli toronyban a jelenlét programot alkalmazták, hogy megismerjék az ott lakók problémáit és életkörülményeit. Kezdetben egy fővel indultak, azonban már 10 ember vesz részt a munkájukban, ebből ketten a ház lakóközösségéből jöttek. Megtudhattuk, ez a nagy jelentőségű projekt egy kapocs az eddigi munkájuk és a jövő között. Azzal hogy a pokoli torony lakóit visszavezetik a társadalomba és a munkaerőpiacra, szeretnének példaként szolgálni az egész ország számára, jelentette ki Lőrincz Norbert.

Forrás: Vehir.hu