Energiabarát tanúsítványt kapott a város

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Email this to someone

A február 28-án Budapesten megrendezett Energiabarát városok konferencián három település, Veszprém mellett Hosszúhetény és Tatabánya vehette át az elismerést.

 porga_gyula_veszprem_polgarmestere_32Keddi sajtótájékoztatóján Porga Gyula, Veszprém polgármestere elmondta, a francia TÜV Rheiland Incert nemzetközi minőségbiztosítási szakértő cég első alkalommal állított ki ilyen tanúsítványokat. Közel egy éven át vizsgálták a három település működését hét szempont szerint. Kíváncsiak voltak a település irányítására, a gazdasági szereplők bekapcsolódására, a közlekedésre, az elkötelezettségre, az épületenergetikára, az infrastruktúrára és a település energetikai biztonságára.

Porga Gyula a vizsgálat eredményét összegezve kijelentette: az említett szempontrendszerben a legjobban a városvezetés és a lakosság elkötelezettségében teljesítettünk. A vizsgálat alapján a gazdasági szereplők és az önkormányzat kommunikációjában, valamint az energiabiztonság növelésében (elsősorban az alternatív energiaforrások felé fordulással) még van tennivalónk.

Forrás: Vehir.hu