Egymást érik a fejlesztések a kórházban

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Email this to someone

– Nemrégiben fejeződött be a sürgősségi betegellátás fejlesztése, amire 500 millió forintos forráshoz jutottunk. Itt már csak az alap- és sürgősségi ellátás kórházba költöztetése van hátra – mondta el érdeklődésünkre dr Rácz Jenő, a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója.

– A perinatális intenzív centrum fejlesztésére kiírt pályázatnak köszönhetően körülbelül negyedmilliárd forintot tudunk a koraszülöttek és újszülöttek ellátására fordítani, jelenleg a közbeszerzési eljárások folynak, az építészeti jellegű beruházások a befejezés előtt állnak – folytatta.

Zajlik még a struktúra-átalakítási program, ami lényegében a kórház teljes területét érinti, de ennek részeként főként a központi műtő, az intenzív osztály, a központi sterilizáló, az informatikai rendszerek, illetve a belgyógyászati tömb egyes részein történnek jelentős beruházások, de a radiológiai is több százmilliós fejlesztést kap.

Az onkológiai centrum tervezete

onkologiai_centrum_tervezete

– Hamarosan megvalósul egy régi álmunk, a régiós onkológiai centrum is. Mindez összesen tízmilliárd forintnyi fejlesztést jelent – tudtuk meg a főigazgatótól.


 
 
 
Forrás: Vehir.hu